Zbulimi i Mesisë

Qëllimi i Fondacionit

Fondacioni Boaz World Word Project është themeluar në vitin 1995; qëllimi i tij është që të shpërndajë mesazhin biblik, si në brenda ashtu dhe jashtë vendit. Vendimtare në këtë drejtim kanë qenë fjalët e Mesisë Xhoshua, siç e lexojmë në Gjoni 5:39: ‘Ju hetoni Shkrimet, sepse mendoni të keni nëpërmjet tyre jetë të përjetshme; dhe ato janë këto që dëshmojnë për mua.’ Me këto fjalë, Xhoshua iu referua teksteve mesianike në Tanakh, dhe prej andej ai i mësoi dishepujt e Tij. Në këtë mënyrë, ata mësuan gjithçka rreth Mesias. Është shumë e rëndësishme të dini se cilave vargje biblike iu referua Mesia Xhoshua. Vargjet kryesisht i referohen profecive në Tanakh (OT) përmes të cilave Zoti Perëndi bëri të njohur planin e Tij në lidhje me Mesinë e premtuar për popullin e Tij të Izraelit.

Mirë se vini në faqen tonë të internetit rreth Mesisë!

Dëshironi të dini më shumë rreth Mesisë në Biblën e Shenjtë? Nëse po, ju lutemi të kini parasysh këtë libër:

Mesia i Shpallur në Shkrimet e Shenjta - Autor: Hendrik Schipper - Shpjegime për më shumë se 300 tekste në lidhje me Mesinë në Tenach (OT).

Mesia i Shpallur në Shkrimet e Shenjta.

Për të realizuar qëllimin e tij, Fondacioni ka krijuar një libër që përfshin më shumë se 300 tekste mesianike nga Tanakh/Tevrati që merren në mënyrë të drejtpërdrejtë ose jo me Mesinë e premtuar. Tekstet e përfshira shpjegohen dhe sqarohen me tekstet e lidhura me to në Dhiatën e Re. Ky libër është një libër unik për studimin e Biblës dhe një punë e veçantë reference me tekstet biblike. Libri është hartuar nga Hendrik Schipper dhe titullohet, Mesia i Shpallur në Shkrimet e Shenjta.

Lexoni ose shkarkoni një kopje falas.

Ju mund të lexoni dhe shkarkoni të gjitha botimet e librit nëpërmjet faqes tonë të internetit.

Navigate to your own language: AFRICANALBANIAN – ARABIC – BENGALIBULGARIANCHINESE (SIMPL.)CHINESE (TRAD.)CZECHDANISHDUTCH - ENGLISHFARSIFINNISHFRENCHGERMANGREEK – HEBREWHINDIHUNGARIANINDONESIANITALIANJAPANESE -KOREANNORWEGIANPOLISHPORTUGUESEROMANIANRUSSIANSPANISHSWAHILISWEDISHTAMILTHAITURKISHVIETNAMESE

The book "The Messiah Revealed in the Holy Scriptures" is also available in the languages AMHARIC, MARATHI, NEPALESE, TAGALOG, YIDDISH, XHOSA and ZULU.

Copyright © Boaz World Word Project